Forskningsbasert kunnskap om Barnas Plattform
Barnas Plattform (BP) ble etablert i 2007 med utprøvinger og evalueringer av hverdagsverktøy blant familier med barn i Norge. Målet er å bidra til at barn vokser opp med en god psykisk helse gjennom å gi foreldre økt og praktisk rettet foreldrekompetanse. Sentralt er styrking av selvfølelse og selvtillit blant barn i samspill med sine foreldre. Det vektlegges hvordan fremme psykisk helse, glede og mestring blant barn og foreldre, samt hvilke betingelser som er nødvendige for å gi trygghet og skape en best mulig utvikling for barna. Hverdagsverktøyet i BP fokuserer på å fremme kompetanse, samt bygge og konsolidere styrker i den sosio-emosjonelle kompetansen hos både barn og foreldre. Barndom og unge år regnes for å utgjøre en særlig viktig periode for å bygge psykiske, sosiale og andre helsemessige ressurser som kan bidra til en mest mulig positiv tilpasning til omgivelsene – både her og nå, og for livet som kommer. Positive opplevelser skaper et grunnlag for å mestre utfordringer på senere utviklingstrinn og bidrar til utvikling av varige personlige ressurser.
Det faglige og vitenskapelige kunnskapsgrunnlaget for BP bygger på tre fagområder: Les mer.
2023 – Styrking av resiliens hos ukrainske barn. Rapport som inneholder notat fra VID
Utdrag fra rapporten: Verktøyene har den ønskede effekt basert i å gi foreldre konkrete verktøy som er lett å bruke i arbeidet med å utvikle og styrke barns psykiske helse som kan ha stor betydning i barnets videre utvikling. Programmet som Barnas Plattform tilbyr, er enkelt å bruke og kan gjennomføres digitalt i litt over en time. Dette er funn som holdes frem i de nevnte studier og som kan legges til grunn når offentlige og frivillige organisasjoner vurderer om Barna Plattform kan være aktuelt å benytte. Les mer.
2020 – Forskningsbasert kunnskap om Barnas Plattform
2018 – Pilotstudie i samarbeid med Mobbeombudet i Oslo
2017 – Pilotstudie i samarbeid med Mobbeombudet i Troms og Finnmark
2016 – Studie om brukertilfredshet: 82 familier har registrert egne praksiserfaringer
2015 – Studie i samarbeid med Helsesykepleiertjenesten i Frogn Kommune
2013 – Studie i samarbeid med Adopsjonsforum
2013 – Faglig og vitenskapelig grunnlag om Barnas Plattform
Det faglige og vitenskapelige grunnlaget for rådene og verktøyene i Barnas Plattform er skrevet av Ragnhild Bang Nes, psykolog PhD og Gunvor Marie Dyrdal, psykolog PhD.