høysensitive barn

Høysensitive Barn – Fikk Enorm Utvikling

For 4 år siden ble vi anbefalt å gå på Barnas Plattform-kurset for å se om kurset kunne hjelpe vår datter som da var 2 år gammel. På dette tidspunktet var alle hennes sanser svært følsomme, hun var ett høysensitivt barn. Eksempelvis opplevde hun smaker som veldig sterke, når de ikke var det. Og hun opplevde lyder som belastende. Dette var utfordrende i hennes barnehagehverdag. Men kanskje vanskeligst var hennes skyhet i forhold til andre barn og voksne. Hun var veldig klengete på oss, og det var kun en jente hun ønsket sosial kontakt med. Vi samtalte mye med personalet i barnehagen om å hjelpe henne til å utvikle vennskap med flere barn.

Bruk av enkle og praktiske verktøy for Høysensitive barn:

Etter at vi begynte med Barnas Plattform-verktøyene har vi sett en enorm utvikling hos henne! I dag er hun mye mer robust når det gjelder å håndtere de forskjellige sansene. Bortsett fra smakssansen, der er hun fremdeles er et høysensitivt barn. Men dette er mer i tråd med hvordan andre barn også kan ha det.

Den store endringen, som vi er så glad for, er imidlertid hvordan hun har det sosialt i dag. Hun er blitt en utadvendt jente som er veldig sosial! Barnet vårt stråler av selvtillit og blir ikke lenger oppfattet som et høysensitivt barn. Hun kan til og med gå bort til fremmede barn og spørre hvordan de har det eller hva de holder på med – dette var helt utenkelig tidligere. Vi opplever rett og slett at hun er mindre høysensitiv i dag, noe som er helt fantastisk både for oss som foreldre og ikke minst for henne selv.

Vi har brukt verktøyene i 4 år allerede, og kommer til å fortsette å bruke dem i hverdagen. Nå er vi også i gang med å bruke verktøyene på vår sønn som også har tegn til å være høysensitiv. Tusen takk for hjelpen dere har gitt våre barn!»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar