Baby ligger på teppegulv og smiler stort

Barnets Utvikling – De 1000 første dagene i et barns liv!

Forskere over hele verden deler nå forskning som viser hvor utrolig viktig de tre første årene er for barnets utvikling. I Barnas Plattform inkluderer vi familier som har barn fra 2 år, men det er selvsagt ingenting i veien for å komme på kurs allerede som gravid. Slik denne fornøyde kursdeltakeren formidlet etter å ha vært på kurs hos kursleder Christine Holmen i Oslo:

«Barnas Plattform verktøyene har vært i vår familie siden før sønnen vår ble født, og de var viktig for barnets utvikling. Jeg var gravid da jeg var på kurs, og følte meg veldig heldig som hadde denne verktøykassen inn i rollen som mor. Runden rundt bordet har han vokst opp med, og han var ikke mye over ett år før han begynte å komme med egne refleksjoner og gode svar som indikerer at han forstår hva det handler om. Så det er ingen grunn til å vente med å begynne!

Bruk av enkle og praktiske verktøy for barnets utvikling:

De andre verktøyene er innført gradvis og på hans premisser. Vi har en aktiv gutt, og jeg har gledet meg til at han skulle se verdien av massasjen. Det jeg så på som umulig for et halvt år siden, er nå en fantastisk rutine. Nå er han fylt to år og spør daglig etter massasjen, vi ser ser en positiv utvikling for barnet. Hvis jeg ikke har gjort den klar på forhånd roper han: «Pappa, mamma har ikke massasjen, du må hente telefonen!» Han liker å gjøre den både på seg selv og på oss. Det gir en god og rolig avslutning på dagen.

Det fineste er kanskje de gode ordene. Etter å ha spilt de gode ordene for han fire ganger, begynte han å repetere. En kveld reiste han seg opp i sengen, så på meg, smilte og sa: «Mamma, mange er glade i meg». Det at en toåring forstår og kan gjenkjenne disse begrepene er veldig verdifullt. Kanskje noe av det viktigste for barnets utvikling!

Dette kurset gir en bevissthet for oss som foreldre som betyr så mye. En mulighet til å lære å styrke selvfølelsen og selvtilliten til barna våre, på helt ulikt vis!»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar