Bekymret gutt

Impulskontroll Barn – Høyt Energinivå

«Vår gutt på 9 år er vårt fjerde barn i rekken. Vi hadde ikke opplevd nevneverdige utfordringer med de tre første barna, så det ble en stor overraskelse for oss, da vi skjønte at med fjerdemann, så ble det annerledes. Helt fra starten av, hadde han ekstremt mye energi og barnet hadde lav impulskontroll. 

Det ble ekstra utfordrende da han begynte på skolen. Han kom ofte i konflikter og lærerne så de samme utfordringer som oss. Dette var en fortvilende situasjon som vi ikke visste hvordan vi skulle løse, spesielt at han hadde denne lave impulskontrollen. Jeg husker jeg tenkte: «Jeg må begynne helt på nytt med han. Vi må få styrket selvfølelsen hans slik at han kan blir trygg på seg selv». Jeg kunne føle det som om at han var født med en utrygghet i seg selv. 

Bruk av enkle og praktiske verktøy for barn med lav impulskontroll:

Høsten 2018 bestemte jeg meg for at nå skal jeg  virkelig «se han» og gi han ekstra tid og positiv oppmerksom. I februar 2019 startet vi med Barnas Plattform verktøyene, og vi så deretter veldig raskt endringer hos han. Eksempelvis brukte han opp mot 2 timer fra han la seg til han sovnet, men når vi fikk tilgang på Barnas Plattformverktøyene, sovnet han i løpet av 10-15 minutter! Dette utgjorde en stor forskjell for oss alle på kveldstid, og det fikk selvfølgelig god effekt på skoledagen.

Lærerne gav oss raskt tilbakemeldinger på at de så positive endringer hos sønnen vår og etter hvert kalte lærerne det en «helomvending på kort tid». Læreren så ikke lenger at barnet vårt har lav impulskontroll. Tidlig innsats-teamet som var koblet inn sa: «Fortsett med det dere har begynt med! »

Vi merker på hjemmebane at han har mye mer toleranse når ting ikke går hans vei – han eksploderer ikke lenger. Det samme ser vi når han får nei til eksempelvis å spille mer, da aksepterer han vårt nei på en mye bedre måte. Selv sier han at han har det mye bedre “det er som om jeg er en annen person”. Han sliter ikke lenger med dårlig impulskontroll.

For meg som elsker mamma-rollen, så har det vært så nyttig å få disse konkrete verktøyene, som vi har trengt for å hjelpe gutten vår. Takk for et kurs med så praktiske tips og verktøy!» Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar