Jente gjemmer seg i vinduskarm

Mobbing Barn – Mobbing Av Barn

I forbindelse med et pilotprosjekt Barnas Plattform gjennomførte i samarbeid med Mobbeombudet i Troms, deler vi en av tilbakemelding fra en forelder: «Vår datter som nå er 10 år opplevde mobbing allerede i andre klasse. Hun fikk mye stygge kommentarer blant medelever på skolen. Da vi flyttet til et nytt sted, opplevde hun at mobbingen bare fortsatte. På det nye stedet begynte hun å isolere seg mer og mer, og trøstespising ble en del av hennes hverdag. Hun fortalte at de andre sa hun var tjukk, stygg og at det var ingen som likte henne. Jenta mi er veldig empatisk og det gjorde henne veldig vondt å bli så dårlig behandlet, når hun selv ønsket de andre godt. Det var en fortvilende situasjon, og høsten 2017 gjorde vi to store endringer:

Barnet mitt som opplevde mobbing, fikk god hjelp fra helsesøster til å gå ned i vekt og samtidig begynte vi å bruke Barnas Plattform-verktøyene for å styrke selvfølelsen og selvtilliten hennes. Denne kombinasjonen av hjelp var akkurat det vi trengte!

Bruk av enkle verktøy for barn som har opplevd mobbing:

Fra september til januar gikk hun ned ni kg. i vekt. Denne endringen som vises så godt i det ytre, gjorde livet hennes mye lettere, bokstavelig talt. I oktober startet vi med å bruke Barnas Plattform-verktøyene, og disse resultatene vises jo mer i hennes indre. Nå ser hun seg selv i et helt annet lys. Det er godt å se at hun har fått en indre trygghet om at hun er god som den hun er! Spesielt etter å ha vært ett barn som har opplevd mobbing.

Læreren sier at det er en utrolig stor endring i klasserommet. Eksempelvis er hun blitt mye roligere og konsentrert. Og han opplever at hun har en så god relasjon til medelevene sine. Læreren fortalte meg at det er flere av de andre foreldrene som har fortalt at de har hørt så mye positivt om min datter, at hun er så god på å inkludere alle i lek og samvær og at hun er en så positiv jente å være sammen med! Barnet opplever ikke lenger mobbing.

Jeg anbefaler kurset til ALLE foreldre som har barn som har vært utsatt for mobbing.»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar