Jente/gutt smiler

Når barnet er usikker på eget kjønn

Les denne historien en mor i Tromsø har sendt til kursleder Janne. Vi er glad familien har glede av kurset!

«Jeg hadde et sterkt ønske om å styrke mitt barns selvbilde. Både her hjemme og i barnehagen la vi merke til at selvbilde ikke var så staut og godt som det burde. Jeg opplevde at barnet mitt ofte tok ansvar for andres følelser og stemninger, og hadde det vanskelig med å sette seg selv først.

Tidlig la vi også merke til at barnet var kjønnskreativt, og tilbakemeldingene fra barnehagen var at hen kunne oppleves som usikker på eget kjønn. Det var vondt for meg som mamma å se at barnet mitt ikke helt fant sin plass, verken i egen kropp eller blant andres forventninger.

Etter  Barnas Plattformkurset implementerte jeg umiddelbart alle verktøyene. ”De gode ordene” var det verktøyet som det var vanskeligst å få aksept for, men dette hadde jeg lært på kurset kunne skje, og at det var bare å gi det tid. Etter noen måneder der jeg forsiktig introduserte appen i ny og ned, kom det plutselig til et gjennombrudd: Fra å ikke ville høre på ”de gode ordene” ble de nå etterspurt hver eneste kveld. Til og med minstebarnet på 1,5 år ville høre på. Jeg opplevde at de hadde en herlig meditativ effekt, og vi spilte de hver kveld i flere måneder.

I dag, godt over ett år siden jeg var på kurset, bruker vi daglig verktøyet ”hva er det beste du har opplevd i dag”, og vi har fokus på å fremsnakke mestring og utholdenhet. Verktøyene er blitt en naturlig del av vår familie og dersom vi glemmer å spørre om ”dagens beste opplevelse” er det alltid en liten som minner oss på det – med stor iver og glede over å dele og få høre. ”De gode ordene” brukes jevnt, ikke hver kveld. Av og til vil ikke hen ha de på, jeg tror de rett å slett blir for sterke.  De taler rett til levra for å si det sånn, og noen dager tåler vi det kanskje dårligere enn andre dager.

Jeg opplever at barnet mitt er roligere, har mer tiltro til seg selv, og kan si høyt at det er glad i seg selv og oss andre i familien.  Barnet er blitt tryggere på egne og andres følelser, og har aksept for sin annerledeshet i større grad enn tidligere.

Å styrke barna våre er noe vi må gjøre hele tiden, og verktøyene vi fikk fra Janne bidrar i stor grad til dette og må brukes flere ganger i uken.  Jeg opplever at dette har gjort noe fint for hele familien vår, og jeg anbefaler kurset til alle jeg kjenner.»

Bestill kurs
 

Legg igjen en kommentar