Gutt smiler, men gjemmer ansiktet imens han lener ansiktet på hendene

Sensitive barn

«Vår 4-åring var årsaken til at vi meldte oss på Barnas Plattform. Her kommer en oppsummering av hvordan gutten vår og vi hadde det før kurset:

Han hadde mye dårlig humør. Alt var kjedelig. Han ville bare være hjemme, selv om det også var kjedelig. Han hadde ofte hysterianfall og ville bare være med mamma og pappa. Satt mye på fanget og var veldig «klengete».

Vi prøvde med barnehage 60%, men det funket ikke i det hele tatt, så han sluttet. Nesten alle klær var det noe feil med. Det var en evig kamp når klærne skulle på. Alt fra undertøy til yttertøy og sko. Han ville helst bare gå i shorts hele dagen.

Vi var temmelig slitne og usikker på hvordan vi skulle takle situasjonene. Jeg kontaktet PPT og var i møte med de. Vi fant da ut at han er en veldig sensitiv gutt og har veldig vanskelig for overganger. Vi fikk litt tips om hvordan vi skulle takle «kampene».

Etter Barnas Plattformkurset tok vi i bruk verktøyene umiddelbart – og nå litt over 2 måneder siden, har vi store endringer i hverdagen:
Vi har en glad og fornøyd gutt! Det er nå veldig sjelden han får hysteriske anfall og nå kan han kan fint sove over hos søskenbarnet sitt!

Han er blitt interessert i å lære bokstaver og tall, det er godt å se at han interesserer seg for nye ting. Klærne er han enda litt kresen på hvordan sitter, men selve påkledning går nå rolig for seg.

Vi har med andre ord fått en helt ny hverdag ? vi er så glade! Hele stemninga i familien har forandra seg!

Han sovner til «gode ord» på kveldene, spør etter dette hver kveld. Har også fortalt søskenbarna sine at han hører på det, og er så stolt når han har eget nettbrett å høre på. Vi kan også høre han sier noen av de gode ordene når han leker for seg selv.

Massasjen er han ikke så glad i, så vi bare stryker han litt på ryggen. Det tok bare 2 uker før vi begynte å merke forskjell på han. Det hadde vi ikke regnet med.

Nå skal han og lillebroren begynne i barnehage. Vi er spente, for han har fortsatt vanskeligere for overganger enn andre barn og han er følsom for høye lyder. PPT skal bidra denne gangen, så vi har trua. Tidligere har han begynt å gråte når vi har snakket om barnehage, men nå gleder han seg!

Så fra alle oss i familien vil jeg bare få si et stort TAKK ❤»

– Familie fra Østfold

Bestill kurs

Legg igjen en kommentar