Jente 7 år ser alvorlig ut

Jente 7 år – sterkere innvendig!

Inspirert av Forandringsfabrikken hvor ungdommer får formidle om erfaringer fra barnevern, skole og psykisk helse vil vi gi stemmer til de yngste barna.

Hvordan beskriver barn det med egne ord når selvfølelsen og selvtilliten er dårlig?

Les denne tilbakemeldingen fra Nord-Trøndelag hvor foreldrene var på kurs hos kursleder Kristine Lundereng:

Vår jente på 7 år er usikker på seg selv. Hun blir fort utrygg i nye situasjoner, og hun gruer og engster seg til prestasjoner hun ikke «kan» på skolen. Samtidig er hun populær og opplever at mange vil være sammen med henne, men hun synes det er vanskelig å kanskje såre noen når hun velger hvem hun skal være sammen med.

Jenta vår beskriver egen situasjon slik:

«Jeg liker skolen, men blir redd når noen gjør noe de ikke har lov til, i tilfellet jeg får skylden på skolen. Jeg liker ikke SFO så godt, der skjer det alltid noe dumt: Guttene erter eller jeg faller ned fra lekestativet eller at jeg glir i gjørma…

Jeg liker ikke stafett på allidrett for jeg er så redd for å ikke klare det, de andre roper til meg… Da blir jeg lei meg.

Jeg prøvde å spille håndball, men det kan jeg ikke og det var ikke artig. Jeg skal prøve turn nå, men jeg kan ikke slå hjul.»

Oppsummering etter 3 måneders bruk av verktøyene fra mor:

Nå gjør hun lekser uten tårer og frustrasjon! Hun sier mye mindre fraser som: «Dette får jeg ikke til, dette kan jeg ikke og dette kommer jeg aldri til å lære.» Hun har nylig startet på svømming, og denne gang var det mindre gruing og redsel for om noen kom til å le av henne i forbindelse med oppstart av ny aktivitet.

Hun er generelt lettere til sinns og en mer glad jente som har en positiv og god utvikling. Vi som foreldre er mindre bekymret for henne og ser at hun får stadig mer tro på seg selv!

Jentas egne ord når hun blir spurt hvordan hun har det:

«Jeg liker best å ha fri, men greit å være på skolen også. Jeg liker å trene på å lære nye ting, som å hoppe tau og sånn..!! Jeg har det bra!»

Bestill kurs

Legg igjen en kommentar