Jente alene på lekeplass

Sosiale utfordringer barn

Vi oppsøkte Barnas Plattform-kurset da vår datter gikk i barnehagen, pga av at hun hadde sosiale utfordringer som barn. Hun klarte ikke å knekke koden til det «sosiale spillet». Det oppsto derfor lett konflikter mellom barna, noe som gjorde at de andre barna trakk seg unna, og vi så at det skapte flere sosiale utfordringer hos barnet vårt. Vi så at dette gikk inn på henne, og hun fikk dårlig selvfølelse. Hun har alltid vært en aktiv, glad jente med mye energi, men når hverdagen blir vanskelig kommer energien ut på en dårlig måte, og det blir vanskelig både for henne og de rundt henne.

Bruk av enkle og praktiske verktøy for barn som har sosiale utfordringer:

Vi fikk høre om Barnas Plattform gjennom noen bekjente, og meldte oss på kurs pga at barnet vårt hadde disse sosiale utfordringer. Samtidig tok barnehagen tak og hjalp henne i de vanskelige situasjonene, og samspillet med de andre barna. Etter kurset tok vi i bruk de fire verktøyene, og vi fikk en gradvis positiv utvikling. Det fungerte med venner igjen og vi fikk tilbake vår glade og sprudlende jente! Verktøyene fungerte veldig bra, og hun spurte selv om å få høre «de gode ordene» om kveldene. De var beroligende, og leggingen gikk som en drøm! Det var med stor glede at vi så at barnet vårt sine sosiale utfordringer nå er borte.

Vi at opplever at det er lett å glemme å bruke verktøyene når ting fungerer bra for jenta vår, som nå har begynt på skolen. Krangling og utestengelse mellom jentene oppstår innimellom, og for å møte utfordringene som kommer på veien, ser vi det er viktig å ha kontinuitet i bruken av verktøyene for å opprettholde et godt selvbilde. Verktøyene er enkle å bruke, og vi er veldig glade for å se effekten det har hatt på jenta vår. Barnet har betydelig mindre sosiale utfordringer nå! Kurset er noe jeg varmt anbefaler sterkt til andre, uavhengig av barns utfordringer. Takk for hjelpen! Les mer om Barnas Plattform her!

Legg igjen en kommentar