Jente alene på lekeplass

Vanskeligheter med det «sosiale spillet»

Vi oppsøkte Barnas Plattform-kurset da vår datter gikk i barnehagen. Årsaken var fordi hun hadde en del sosiale utfordringer. Hun klarte ikke å knekke koden til det «sosiale spillet». Det oppsto derfor lett konflikter mellom barna, noe som gjorde at de andre barna trakk seg unna, og hun ble mye alene. Vi så at dette gikk inn på henne, og hun fikk dårlig selvfølelse. Hun har alltid vært en aktiv glad jente med mye energi, men når hverdagen blir vanskelig kommer energien ut på en dårlig måte, og det blir vanskelig både for henne og de rundt.

Vi fikk høre om Barnas Plattform gjennom noen bekjente, og meldte oss på kurs. Samtidig tok barnehagen tak og hjalp henne i de vanskelige situasjonene, og samspillet med de andre barna. Etter kurset tok vi i bruk de fire verktøyene, og vi fikk en gradvis positiv utvikling. Det fungerte med venner igjen og vi fikk tilbake vår glade og sprudlende jente. Verktøyene fungerte veldig bra, og hun spurte selv om å få høre «de gode ordene» om kvelden. De var beroligende, og leggingen gikk som en drøm.

Vi har erfart at det er lett å glemme å bruke verktøyene når ting fungerer bra for jenta vår, som nå har begynt på skolen. Krangling og utestengelse mellom jentene oppstår innimellom, og for å møte utfordringene som kommer på veien ser vi det er viktig å ha kontinuitet i bruken av verktøyene for å opprettholde et godt selvbilde. Verktøyene er enkle å bruke, og når vi ser effekten det har hatt på jenta vår er det noe jeg varmt kan anbefale for andre, uavhengig av utfordring. Takk for hjelpen!

Bestill kurs

Legg igjen en kommentar