Hvordan vises dårlig selvfølelse hos et barn?

Gutt bak et gjerde
Illustrasjonsfoto

Les denne inspirerende tilbakemeldingen som er formidlet til kurslederne Edel og Eirin i Arendal:

Da har vi fått benyttet alle verktøyene til Barnas Plattform i 1,5 måneder allerede og vi vil gjerne gi en tilbakemelding.
Vi har tre barn på hhv. 3, 5 og 7 år. Alle tre barna har nytte av alt vi har lært, men det er spesielt vårt mellomste barn vi ser en solid endring på.

Han har lenge slitt med lav selvfølelse som kunne observeres ved at han lett «raste sammen» ved skuffelser, satte opp en «vegg» og maske i situasjoner han følte seg utrygg og ved en destruktiv atferd i situasjoner/perioder han følte seg «liten». Denne atferden førte til at han har vært innom både hos BUP og PPT med det resultatet at han er helt frisk og «normal», men noe umoden.

Mammafølelsen har gjennom hele denne prosessen sagt at problemet hans er lav selvfølelse, men jeg har erfart at dette ikke er noe «systemet» kan hjelpe med. Uten noen diagnose står man ganske så alene med problemene sine. Jeg vurderte barnepsykolog, men ville prøve Barnas Plattform først. Her fikk vi så mye god informasjon, både om verktøyene og om å kunne skille selvtillit og selvfølelse.

Vi har aktivt brukt verktøyene og vært konsekvente med både gode ord og massasje. Dette, kombinert med at vi har større fokus på å lytte og å være tilstedeværende foreldre, har gitt oss så mye positivt!
Vår sønn har blitt tryggere, viser mer empati, sinneutbruddene er mye færre (nesten helt borte), han ber oftere om unnskyldning på eget initiativ, den destruktive atferden er nesten borte, han klarer bedre å sette ord på følelsene sine og han har mer tro på seg selv!

Vi kan ikke få lovprist dette konseptet nok, det har virkelig vært til god hjelp for oss alle sammen.

Bestill kurs

Legg igjen en kommentar