Søsken på ferie i Afrika

Når familien flytter til et nytt land

Ukens tilbakemelding kommer fra en familie som var på kurs hos kursleder Åshild, på Karmøy i Rogaland. Denne entusiastiske og glade mailen er sendt fra mor som bor med familien sin i Thailand:

«I slutten av april 2015 arrangerte Åshild «Foreldrekurset som gir barn god selvfølelse og selvtillit!» og hvem ønsker ikke dette for sine barn?!

Vår sønn, som da var 10 år,, var egentlig «full av selvtillit»! Han hadde mange venner på skolen og var veldig aktiv, så jeg følte ikke at dette kurset var nødvendig for oss. Men så ble jeg forklart litt rundt dette med forskjellen på selvtillit og selvfølelse.

Vår sønn var alltid klassens «klovn» og var ofte der «ting skjedde», på godt og vondt… Så jeg begynte å tenke på om det var usikkerhet som gjorde at han følte han må være klassens klovn? Føler vår sønn at han må hevde seg/gjøre seg morsom for å bli godtatt eller akseptert av kompiser? Kan noen som har tilsynelatende høy selvtillit faktisk ha lav selvfølelse?

Vi har også ei lita tutte som var 5 år da jeg tok kurset. Hun, sammen med resten av familien, hadde vært gjennom store forandringer de siste 6 månedene, ettersom vi høsten 2015 flyttet midlertidig til Thailand. Vår Lillemor gikk fra å være barnehagejente, med mange venner i barnehagen i Norge, til å begynne på internasjonal/engelskspråklig skole med MYE nye inntrykk, læring av lesing, skriving etc. på engelsk! Lillemor var 4 år og 9 mnd da hun begynte på det som kan sammenlignes med norsk 1. klasse. I tillegg til skolefaglig læring måtte hun også lære seg de «sosiale reglene» i et fremmed land og kultur.

I motsetning til storebror, er lillemor mer skeptisk av natur og syntes det var veldig tungt å gå på skolen når hun ikke forstod noen ting. Men det hun selv syntes var verst var at hun etter ca. 2-3 uker fremdeles ikke hadde noen venner, fordi hun ikke kunne snakke  eller forstod engelsk. Det var selvfølgelig utrolig vanskelig for oss som foreldre å se hvordan hun hadde det.

Da jeg deltok på Barnas Plattform kurs hadde vi bodd i Thailand i 6 måneder. Vi var hjemom i Norge på ferie og jeg var heldig som fikk med meg kurset mens vi var hjemme.

Vi tok umiddelbart i bruk massasjen og appen med «Gode Ord». Storebror ELSKER massasjen, mens Lillemor ble aldri helt fortrolig med massasjen.

«Gode Ord» spilles HVER kveld for begge ungene, uansett hvor vi er, om vi er på ferie eller om vi er i Thailand/Norge. Det har vært UTROLIG fint å hatt en trygg «rød tråd» som vi har kunnet bruke, uansett hvor ungene har overnattet.. Vi har vært veldig heldige og fått reist mye mens vi har vært i Thailand og appen er blitt flittig brukt på alle reiser og i alle land!

Storebror som har appen på mobilen sin bruker til og med «Gode Ord» når han har overnattet hos kompiser, sikkert som en slags trygghet og at det er en kjent stemme i et kanskje litt ukjent rom.

På skolen i Thailand har Lillemor forandret seg så utrolig mye, i positiv retning, at det er nesten vanskelig å sette ord på det! På foreldremøte i dag sa læreren at Lillemor var blitt selve: «Heart and soul/hjertet og sjelen» i klassen!!! WOW!!

Lillemor har lært seg å snakke, skrive og lese engelsk pluss knekt koden for sosialt samspill, og i tillegg har hun også fremført dans, sang og høytopplesning av selvskrevet brev foran hele klassen! Hun har også opptredd på scene og danset ballett i en gruppe med en enorm glede og har store ønsker om å stå på scenen flere ganger. Læren sa også i dag at Lillemor er en veldig empatisk og inkluderende jente!

Storebror har i løpet av året gått fra å være klassens klovn (også i Thailand) til nå å få bli valgt til og sitte ved «The Golden Table» i kantinen, pga eksemplarisk oppførsel i kantinen under lunsjen. Ved «the Golden table» er det kun 5 elever av over 300 som får sitte og spise sammen med blant andre rektor og andre litt «viktige» lærere.. Ungene som får sitte ved The Golden Table blir gjort ekstra stas på og får selvfølgelig is til dessert!

Jeg kan ikke si nøyaktig når vi så forandringene på ungene, men når jeg ser tilbake på dette året vi har brukt massasjen og de Gode Ordene så er forandringene på begge ungene overveldende positive!! Vi får til stadighet positive tilbakemeldinger både fra lærere og privatpersoner om hvor flott oppførsel ungene har og spesielt får jeg fine tilbakemeldinger om at Storebror er veldig omtenksom.

Storebror er SÅ GLAD i massasjen at jeg trenger kun å si; «Om du ikke skynder deg til sengs nå, så blir det ingen massasje»… og da kan jeg love deg at jeg kun ser fartsstripen etter han!! Gull verdt?? Tusen takk for Barnas Plattform?»

Bestill kurs

En kommentar om “Når familien flytter til et nytt land”

  1. Hvor mye koster dette kurset?
    Obs: Beskrive litt om hvor dere holder kurset og hvor lenge det varer?
    Hvor mye koster?
    Takk
    Hilsen

Legg igjen en kommentar