Tegn På Dårlig Selvfølelse Barn

Gutt bak et gjerde

Les denne inspirerende tilbakemeldingen angående tegn på dårlig selvfølelse hos barn. Formidlet til kurslederne Edel og Eirin i Arendal:

«Da har vi fått benyttet alle verktøyene til Barnas Plattform i 1,5 måneder allerede og vi vil gjerne gi en tilbakemelding.
Vi har tre barn på hhv. tre, fem og syv år. Alle tre barna har nytte av alt vi har lært. Det er spesielt vårt mellomste barn vi ser en solid endring på. Han hadde store tegn på dårlig selvfølelse som barn.

Han har lenge slitt med lav selvfølelse som kunne observeres ved at han lett «raste sammen» ved skuffelser. Barnet satte opp en «vegg» og maske i situasjoner han følte seg utrygg og med en destruktiv atferd i situasjoner/perioder han følte seg «liten». Dette kan være tegn på dårlig selvfølelse hos barn. Denne atferden førte til at han har vært innom både hos BUP og PPT. Resultatet var at han er «helt frisk og normal», men noe umoden.

Mammafølelsen har gjennom hele denne prosessen sagt at problemet hans er lav selvfølelse, men jeg har erfart at dette ikke er noe «systemet» kan hjelpe med. Selv om det var mange tegn på dårlig selvfølelse hos barnet. Uten noen diagnose står man ganske så alene med problemene sine. Jeg vurderte barnepsykolog, men ville prøve Barnas Plattform først. Her fikk vi så mye god informasjon, både om verktøyene og om å kunne skille selvtillit og selvfølelse.

Bruk av verktøyene for å løse tegn på dårlig selvfølelse hos barnet:

Vi har aktivt brukt verktøyene og vært konsekvente med både gode ord og massasjen. Dette, kombinert med at vi har større fokus på å lytte og å være tilstedeværende foreldre, har gitt oss så mye positivt!
Vår sønn har blitt tryggere, viser mer empati, sinneutbruddene er mye færre (nesten helt borte), han ber oftere om unnskyldning på eget initiativ, den destruktive atferden er nesten borte, han klarer bedre å sette ord på følelsene sine og han har mer tro på seg selv! Vi ser nesten ikke tegn på dårlig selvfølelse hos barnet lenger!

Vi kan ikke få lovprist dette konseptet nok, det har virkelig vært til god hjelp for oss alle sammen.»

Les mer om kurset her!

Legg igjen en kommentar