Gutt ser alvorlig ut av et hull

ADHD Hos Barn

Les denne gripende historien angående ADHD hos barn fra en takknemlig mamma som var på kurs hos Kristine i Nord Trøndelag:

Min sønn på 13 år slet i mange år med dårlig selvfølelse som følge av ADHD-problematikk. Det største problemet var medisinene som egentlig skulle hjelpe. Etter fire og et halvt år med utprøving av fem ulike medikamenter, var den glade og livlige gutten helt borte. Medisinene hadde bare hjulpet de som stilte krav til læringskurve og konsentrasjon. For min sønn var de et mareritt. Han hadde mistet all tro på seg selv, han følte at ingen likte ham, han var depressiv og ville heller dø enn å gå på skolen. 11 1/2 år gammel, var han så ensom og følte seg så lite verdt at han ønsket å ta sitt eget liv.

Mitt barn med ADHD fikk noe hjelp og oppfølging av helsevesenet og skolen etter at han knakk sammen. Men etter fjorårets sommerferie møtte han mobbere. Vi har nå løst dette. Utryggheten forsvant heldigvis mer og mer. Kompiser meldte sin ankomst og han følte endelig at livet var greit igjen.

Men etter flere vonde år, var det vanskelig for han å se alle de gode egenskapene og ferdighetene han hadde. Hjelpen for ADHD hos barn kom ved en ren tilfeldighet en vakker dag i november 2017!

Bruk av enkle og praktiske verktøy for barn med ADHD:

Barnas Plattform holdt kurs for en samtalegruppe for pårørende for skolevegrere. Her ble vi introdusert for noen fantastiske verktøy! Verktøyene skaper fokus på de små, positive opplevelsene vi har hver dag, sånn at vi tenker mer på de gode opplevelsene. Han avslutter dagen med en avslappet følelse og sovner med gode tanker. Jeg forteller av og til om gode egenskaper jeg setter pris på hos han, sånn at han vet at jeg er stolt av ham og ser at han er et flott menneske. ADHD hos barn kan i perioder være krevende, men verktøyene minimerte problemene.

De gode ordene spilles når sønnen min sover. Etter få netter var han lettere til sinns og tenkte mer positivt om seg selv. Han ble etter hvert mer åpen og snakket mer om følelsene sine. Det har nå gått nesten syv måneder siden vi tok i bruk verktøyene, og sønnen min har fått tilbake smilet, latteren og glimtet i øyet! Det virker som at de gode ordene sniker seg inn i underbevisstheten hans når han sover, for han våkner blid og fornøyd stort sett hver morgen – klar til å gå på skolen! Mestringsfølelsen er høyere enn aldri før og den stiger fortsatt. Barnet vårt med ADHD, takler det negative på en helt annen måte. Hodet er høyt hevet, han møter blikk, smiler og hilser!

Store positive endringer for barnet:

Det har vært stor utvikling det siste året. Medisinene er borte, i tillegg til å måtte bytte klasse, utallige samtaler hos Bup og helsesøster. Det finnes ingen tvil om at verktøyene fra Barnas Plattform er det som har gitt min sønn den beste hjelpen med å finne troen på at han er like mye verdt som alle andre. En ubeskrivelig fortvilet, redd og rådløs mor fikk hjelp til å hjelpe det mest verdifulle hun har! Tusen takk!»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar