Jente lener seg på armene og smiler

Aleneforeldre – se her!

Vi får ofte tilbakemeldinger fra single foreldre som forteller at Barnas Plattformverktøyene gjør hverdagen deres bedre. Denne uken deler kursleder Anne Tøndel i Trondheim en tilbakemelding fra en liten familie som er i denne kategorien:

«I en hektisk hverdag som aleneforelder hvor jeg jobber 100% og min sønn på 4 år har en enda lengre dag i barnehagen, ble jeg litt «fanget» i oppdragerrollen og fikk ikke koblet av irettesetting-moduset:

«Kle på deg, kom nå, sitt pent, ikke gris». Negative tilbakemeldinger kom som perler på en snor og jeg fikk ikke «snudd» situasjonen.

Jeg er flink til å gi ros, men man skal være veldig bevisst for å få inn mer konstruktiv og positiv ros, enn korte oppdragende korrigeringer. Innså at jeg måtte endre måten jeg kommuniserte med 4- åringen min og søkte derfor hjelp.

De 4 konkrete og enkle verktøyene jeg fikk på Barnas Plattforms foreldrekurs, var magiske for oss:

Blikk-kontakt under middagen, positiv setting rundt middagen når vi snakket om det beste vi hadde opplevd- stemningen er glad og positiv og resten blir mindre viktig.

Under massasjen om kvelden kommer hendelser fra dagen, bekymringer, små episoder og ikke minst en kosestund med 100% fokus oss imellom.

God samvittighet på 5 minutt som avslutning på en intensiv ettermiddag. Man skal ofte rekke litt mer enn middag og kveldsmat på de 2,5 timene..

Han er nå snart 5 år og etterspør «gode ord» om jeg glemmer dem og spør familie om det beste fra deres dag om de er hos oss på middag! Jeg har anbefalt kurset til flere kollegaer og venner og mener at det beste med verktøyene er at de er gjennomførbare i hverdagen.

Hilsen fra oss i Trondheim

Bestill kurs

Legg igjen en kommentar