Gutt smiler til kameraet

Konflikthåndtering Barn – Konfliktene løst!

Ukens tilbakemelding kommer fra en takknemlig Oslo-familie som har vært på kurs hos kursleder Marte i Oslo grunnet konflikthåndtering med barn:

«Jeg fikk høre om Barnas Plattform via Barnevakten og var så glad for å kunne gå på et 2 timers kurs og dermed komme i gang med noe nytt i løpet av kort tid. Jeg har kjøpt mange bøker om barn og deres utvikling og utfordringer, men i vår tette hverdag har vi ikke lest disse. Vi har vært på Nick Walls Instituttet hvor de påpekte at det var viktig å styrke selvbildet til barnet vårt. Årsaken er at sønnen vår på åtte år har hatt litt utfordringer både i barnehagen og på skolen. Barnet har, i perioder, lett for å havne i konflikter og trenger da hjelp til konflikthåndtering. Han havner utenfor sosialt og får ikke med seg det som skjer  – noe som kan utløse et stort sinne.

Bruk av verktøyene for konflikthåndtering i samhandling med barn:

Det er nå seks måneder siden vi var på kurset hos Marte, og det har siden vært så mye bedre!

Mange i familien vår har «lopper i blodet» (sønnen vår er utredet for ADHD), så det var en god ting for hele familien å innlemme middags-spørsmålet. Vi har fått mye mer ro rundt måltidet, og en om gangen er blitt praktisert når vi snakker sammen.

Han har også satt veldig pris på de «gode ordene» og massasjen, han etterspør massasjen. Jeg har vært glad for å kunne gi noe fint til den «store» gutten vår, samtidig som jeg er glad for at massasjen er avgrenset til tre minutter. Både massasjen og de «gode ordene» har hjulpet barnet med konflikthåndtering og sinne.

Det er nå stabilt på skolen. Konfliktene er helt borte, han har roet seg og virker mye mer harmonisk. Han har venner og generelt virker han tryggere! Jeg ser at vi også gir han mye mer oppmerksomhet på det som er bra med han, tidligere fikk han mye negativ oppmerksomhet. Dette er en stor forskjell og vi er så glade for disse vanene inn i vår ettermiddags- og kveldstid.»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar