2 åring smiler til faren sin

Søvn Barn 2 År – Redd For Å Sove

Kursleder Annichen i Tønsberg ble en reddende engel for en familie med et barn som slet med søvn, bare 2 år gammel. Les denne hyggelige tilbakemeldingen fra Vestfold:

«Vår kjære sønn fikk en tøff start i livet. Ved tre måneders alder hadde han en operasjon. I tillegg ble det påvist reflux (sure oppstøt/halsbrann) og dette til sammen gjorde at han ble veldig engstelig. Han ble redd for å sove; han ville sitte i sengen og klarte ikke å sovne uten oss til stede. Et barn på 2 år trenger mye søvn for å utvikle seg hensiktsmessig.

Da barnet var 2 år var våre kvelder preget av at vi brukte 1-4 timer på å få han i søvn. En utfordrende tid for hele familien. Det er forskjellige strategier å prøve i en slik situasjon. Vi hadde ikke funnet en strategi som fungerte bra for oss. Derfor var jeg åpen for å prøve noe annet da jeg fikk mulighet til å bruke to av Barnas Plattform-verktøyene.

Bruk av verktøyene med tanke på søvn hos barn 2 år gammel:

Vi startet med å gi han deres tre-minutts massasje og deretter lydfilen fra appen hvor han fikk høre tankemønstre og selvsnakk i tråd med en god selvfølelse og selvtillit. Han ble mye roligere og tryggere! Vi fikk «nye kvelder» hvor alle i familien fikk det mye bedre. Barnet på 2 år sliter ikke lenger med søvn og endelig sover han nå gjennom natten.

På dette tidspunktet hadde han begynt å snakke og det gikk kort tid før han selv sa: «SASJE» og viste oss hvordan han ville avslutte dagen med massasje. Dette er nå et halvt år siden og rutinen med massasje og «gode ord» brukes hver kveld, noe vi er veldig takknemlig for å ha fått tilgang til.

Som barnelege opplever jeg disse verktøyene som positivt allerede i tidlig alder. De fleste barn liker å bli tatt på og kost med, og her er massasjen veldig fin. Når det gjelder «de gode ordene» vil barnet forstå mer og mer betydningen av ordene, og fra oppstarten gav dette en avslappet og trygg stemning. Vårt barn på 2 år har endelig sluttet å slite med søvn og får nå en god natts hvile hver natt.»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

En kommentar om “Søvn Barn 2 År – Redd For Å Sove”

  1. Godt å lese om verktøy som fungerer til beste for barna å hele familien.

Legg igjen en kommentar