Barneoppdragelse – Hvordan Lykkes Med Barneoppdragelse?

Illustrasjonsbilde

Barnas Plattform-verktøyene fungerer like godt forebyggende som «reparerende». Og de er gode for å lykkes med barneoppdragelse!

I dag har vi lyst til å dele tilbakemeldinger om hvordan familier kan ha glede av verktøyene – selv når det ikke er problemer. På denne måten legger foreldrene til rette for at barna opprettholder en indre trygghet, styrke og tro på seg selv!

Tilbakemelding fra forelder hos kursleder Anne Kirkerød Stafne i Østfold Fylke:

«Jenta vår på fem er ei jente som har utrolig mye livsglede og viser tegn til god selvfølelse og selvtillit. Da vi startet med Barnas Plattform-verktøyene tenkte vi egentlig ikke at de ville endre noe særlig for hvordan hun har det. Men tenkte at dette ville være en investering i å forebygge for senere år. Ved å opprettholde den gode selvfølelsen og selvtilliten hun allerede har. Det kunne være et positiv tillegg til barneoppdragelsen, tenkte vi.

Det viste seg at hun raskt likte «de gode ordene.» Vi måtte forklare en del nye ord som hun ikke var kjent med, blant annet at hun er verdifull. Hun har tidligere likt at vi har ligget sammen med henne en stund når hun skal sove. Helst til hun sovner. Etter at vi begynte å sette på «de gode ordene», maser hun ikke lenger om at vi skal være på rommet. Hun sier selv: «Før var jeg litt redd når jeg lå alene på rommet, men det er jeg ikke lenger nå. Det er som om noen er der og er god mot meg.» Hun er også den beste levende reklamen for verktøyene når hun sier at: «Alle barn burde få høre de gode ordene, mamma!» Verktøyene bidrar slik at vi foreldre lykkes med vår barneoppdragelse.

Hun kan også være litt «snusfornuftig» som da hun sa til storesøsteren sin på 14 år som ikke var fornøyd med en prøve hun hadde hatt: «Men hører du ikke hva hun sier i de gode ordene? Jeg gjør alltid mitt beste og det er mer enn godt nok!» Hun satte storesøster litt ut!

Stor endring for barnet i barnehagen:

En annen forandring vi ser er i avleveringssituasjonen i barnehagen. Før vi startet med verktøyene, var hun som regel veldig klengete på meg. Hun ville helst være med meg på jobb. Hun gråt noen ganger fordi hun ikke ville jeg skulle gå. Bare noen få dager etter at vi begynte med verktøyene ble dette borte. Hun sier nå bare «hadet», klem og vinking i vinduet. Det har faktisk ikke vært en eneste gang hun har sutret og vil være med meg på jobb de siste fire månedene! Dette gjør barneoppdragelsen mye lettere 🙂

Vi ser også at den godheten hun allerede hadde for andre barn har blitt enda sterkere, noe som kanskje henger sammen med at hun har blitt enda tryggere i seg selv?

Runden rundt middagsbordet er også noe hun synes er veldig stas. Hun liker godt å fortelle hva som har vært det beste med dagen og er veldig stolt når noen andre forteller noe som handler om henne! Vi anbefaler disse verktøyene til alle foreldre mtp deres barneoppdragelse!»

Tilbakemelding fra forelder angående barneoppdragelse hos kursleder Christel Hagemo i Asker og Bærum:

«Vi har brukt verktøyene fra Barnas Plattform i ca. tre måneder nå. Datteren vår på seks år elsker både de gode ordene og massasjen.

Hun hadde i utgangspunktet ingen store utfordringer, men vi ser likevel en positiv endring i væremåten hennes. En dag jeg og datteren min satt sammen og fargela et vanskelig mønster i en tegnebok sa hun: « Jeg klarer ikke å tegne innenfor strekene sånn som deg mamma. Men jeg gjør så godt jeg kan, og det er mer enn bra nok!»

Hun sier uoppfordret nesten hver kveld: «Nå vil jeg si noe som er bra med deg mamma!» Også sier hun små ting hun har lagt merke til i løpet av dagen. Dette er etter at vi innførte verktøyene etter kurset. Vi er veldig glade for å ha fått disse enkle, men virkningsfulle verktøyene til vår barneoppdragelse!»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

4 kommentarer om “Barneoppdragelse – Hvordan Lykkes Med Barneoppdragelse?”

  1. Hei,
    Er det en lydbok som er å få kjøpt ?

  2. Jeg lurer på hvor jeg kan få kjøpt lydbok med de gode ordene?

Legg igjen en kommentar