Jente holder et stort rødt løv over ansiktet

Barn Sorg – Når Barn Opplever Sorg

«Jenta mi starta på skolen i fjor høst. Hun hadde en traumatisk vår bak seg der den ene forelderen var utsatt for en ulykke som gjorde at den foresatte fikk hodeskader. Hele familien var redd for hvordan dette skulle gå. Ingen kunne gi oss noen svar. Det gikk heldigvis bra, men å komme seg fra hodeskader tar veldig lang tid, og det var en skummel opplevelse for ei lita jente på nesten seks år. Vi så at barnet vår opplevde en stor sorg.

Samtidig var de eldre søsknene så store at de flytta ut for å ta videregående skole. Barnet vårt opplevde flere sorger på en og samme tid. Fra tidligere var ho veldig utrygg på nye voksne og svært urolig i kroppen. Høsten kom og det var tid for skolestart, men jenta var fortsatt ett barn i sorg. Ho ville heller være ute å leke. Alt som foregikk inne på skolen, gikk langt over hodet på ho, og ho hadde ikke ro i kroppen til å prøve å følge med på det som foregikk.

Mor fikk høre om Barnas Plattform og tenkte at det skader vertfall ikke å prøve. Hvis jeg bare klarer å styrke selvfølelsen og selvtilliten hennes, så kanskje dette med skolen og alle de nye tingene kan gå bedre?

Bruk av enkle verktøy for å styrke barn i sorg:

Jenta ville gjerne ha massasje, men de gode orda var det ikke snakk om, så det måtte brukes etter at ho hadde sovna. Hun var lite samarbeidsvillig på de andre verktøyene også. Men mor ga seg ikke. Etter hvert begynte noen ting å gå bedre, og ho fikk noe hjelp på skolen, men langt fra nok.

Først til våren begynte ting virkelig å forandre seg. Plutselig kunne mor høre at jenta satte på di gode orda helt selv. Ting gikk bare bedre og bedre på skolen! Det var nesten som att barnet ikke kjente på sorg lenger!

Og nå i høst klarer ho å fungere sånn noenlunde likt med sine klassekamerater. Jenta smiler igjen og ho har masse venner som ho liker å være sammen med!

Hadde vi ikke klart å snudd situasjonen hennes og fått styrket selvfølelsen er jeg redd mange barn ville unngått henne, da hun hadde symptomer på å være et barn i sorg – slik som ho var for bare et år siden. Å bruke verktøyene vil vi fortsette med, men nå mer som forebygging for en bedre start når tenårene kommer med sine utfordringer. Tusen takk for de gode verktøyene til Barnas Plattform, det var redningen for oss.»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar