Bror klemmer storesøsteren sin

Når familiekrisen går ut over barna

Å finne gode løsninger for hele familien, etter mor og far har vært gjennom en tøff tid – det står det respekt av. Kanskje kan dere inspirere andre foreldre i lignende situasjoner?

«Vi er en familie med to barn, en særlig sensitiv gutt på 10 og ei jente på 12. Vi foreldre hadde over en periode en del utfordringer oss imellom, og samlivsbrudd var et aktuelt tema. Dette påvirket selvsagt stemningen hjemme, og barna, uten at vi voksne klarte å reflekterte så mye over dette imens vi var i situasjonen.

Etter å ha vært i en akutt familiekrise i høst, får vi til en god utvikling. Vi voksne får hjelp til å finne ut av en del ting, og vi finner tilbake til hverandre på en god og trygg måte.

For så å oppdage at barnas adferd, trygghet, tillit, glede og sosiale nettverk har endret seg imens vi har vært i vår «boble» av vanskeligheter.

Fulle av dårlig samvittighet overfor barna, men som et bra team startet vi foreldre med å finne gode måter å støtte barna på. Vi gjør det vi kan for å hjelpe dem «tilbake» til de fornøyde, trygge og glade barna de har vært stort sett hele livet, men oppgaven er vanskelig. I denne prosessen kommer vi over «Barnas Plattform». Etter kurs i Kristiansand (med to kjempeflinke kursledere i Anneli og Eli) starter vi i november med bruk av to verktøy daglig: lydfil ved leggetid og runde rundt bordet med spørsmålet «Hva er det beste som har skjedd for deg i dag» ved middagsbordet.

Og her kommer grunnen til å takke:

Disse to verktøyene har betydd en stor forskjell for våre barn, og oss som familie! Det er mye mer trygghet, glede og tillit hos barna, og de gamle vennene kommer stadig oftere på besøk (slik de gjorde før). Gleden over alt dette skaper en «spinnoff» som ytterligere forsterker effekten. Så Tusen Takk! Kurset og verktøyene i Barnas Plattform var en svært god hjelp på vei ut av familiens store krise.»

Bestill kurs

Legg igjen en kommentar