Gutt som er gråtende og fortvilt

Utrygg Barn I Vennskap

«Da jeg var på Barnas Plattform- kurs i januar 2017, var det pga vår da 4- årige gutt, som hadde noen utfordringer med å «finne sin plass i seg selv»… Vi opplevde at vår rolige, trygge, sterke og såre gutt inntok en rolle han ikke var komfortabel med i et vennskap med en gutt i barnehagen. Denne gutten ble hans «idol», og alt hva han sa og mente, ble på en måte vår gutts leveregel. Vi opplevde at denne gutten var litt «røffere» enn vår sønn, og det var vondt å se sønnen vår endre adferd og bli utrygg.

 

Vi så ofte på denne tiden at vår sønn ble ekstra tøff mot bl.a lillebror på 2 år, og at han samtidig viste med kroppsspråket sitt at han ikke syntes det var greit å oppføre seg sånn mot lillebror. Han virket veldig utrygg. Det var nesten som om kroppen, hodet og følelsene ikke var enige…

Bruk av enkle og praktiske verktøy for utrygge barn: 

Etter kun èn kveld med massasjen og «de gode ordene» fra Barnas Plattform, merket jeg forskjell. Det er vanskelig å sette ord på, men det var som om han hadde «landet litt» i seg selv. Som om han var roligere og tryggere allerede neste morgen. Barnet var ikke like utrygg lenger!

 

Min mann kommenterte det samme, etter kveld nummer to. Gutten hadde tydeligvis veldig godt av å øve seg på å tenke gode tanker om seg selv. Det å få bekreftelse på at han var bra nok som han var, var godt for både ham og oss. Han oppfattes ikke som like utrygg lenger.

 

Gutten vår ble igjen mye tryggere og roligere i månedene som kom. Og til vår store glede, leker vår gutt fremdeles med denne kompisen i barnehagen samt med en annen gutt som er mer lik ham selv. Vi opplever også at denne «røffe» gutten vi først ikke var så begeistret for, har mildnet i sin fremtoning. Hva som har skjedd der, vet ikke vi, men det er godt å se at også han har fått det bedre. Kanskje guttene har lært en del av hverandre? Guttene er ikke lenger utrygge!

Jeg er evig takknemlig for den kunnskap, og de verktøyene vi har fått gjennom Barnas Plattform. Tusen takk til dere for dette!»

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

Legg igjen en kommentar