Jente ligger på gresset og tenker

Bekymret Barn – Utrygghet Og Engstelse

Ukens glade historie kommer fra en familie i Møre og Romsdal som var på kurs hos kursleder Maj-Britt Stensønes. Ved registrering av hvordan barnet deres hadde det ved kursstart, hadde foreldrene krysset av for utrygghet, bekymret barn, engstelse og sjenerthet.

«Vår datter på 4 år vil ikke i barnehagen. Hun sier det er kjedelig der, hun vil heller være hjemme sammen med lillesøster og mamma. Noen ganger sier hun at det er fordi hun ikke kjenner de andre barna. Hun nekter til tider å kle på seg, så hun skal slippe barnehagen. Datteren vår sier hun er kvalm eller har vondt i magen og vi mistenker at det er for å få være hjemme. Hun oppfører seg som et utrygg og bekymret barn.

Erfaringer etter bruk av Barnas Plattform verktøy for barn som er utrygge og bekymret.

Hun er veldig sjenert og tilbakeholden hvis hun kommer til ett rom med mange ukjente barn. Vil helst være hos de voksne. Hun er utrygg inne på sitt eget rom, og vil helst sove hos mamma og pappa. Etter å ha vært på Barnas Plattform kurset tok vi i bruk alle verktøyene. Og allerede etter en uke begynte vi å se positive endringer.

De siste ukene har vi ikke hørt henne si at hun ikke vil i barnehagen. Magevondt og kvalme har heller ikke blitt nevnt! Hun kler på seg og blir med til barnehagen uten at vi trenger å godsnakke med henne slik vi måtte før. Barnet har også fått seg flere venner på tvers av avdelingene i barnehagen, til og med de «store» ungene i barnehagen! Hun virker ikke lenger utrygg eller som ett bekymret barn.

Hun er trygg igjen på rommet sitt og spør selv etter de gode ordene. Har ikke hørt henne si at hun ikke vil sove på rommet sitt eller at hun vil sove hos oss som hun ofte sa før kurset.

Vi har fått en mye blidere og selvsikker jente. Vi er veldig glad for at vi meldte oss på kurset og anbefaler det på sterkeste!»

 

Les mer om Barnas Plattform kurset her!

2 kommentarer om “Bekymret Barn – Utrygghet Og Engstelse”

  1. Hei, jeg ønsker meg å delta i kurset for min 5-åring og meg. Har dere kurs i lørenskog snarest? Mvh

Legg igjen en kommentar