Overgang Barnehage Skole – Glad I Barnehage, Fortvilt På Skolen

Gutt med rutete skjorte

Overgang fra barnehage til skole kan være tøft for mange. Kanskje har du selv erfart at ditt barn fikk det tøft da det begynte på skolen? Eller kanskje du har en spent fem åring som vet at nå er det like før sekken skal på ryggen og skolelivet begynner? Eller kanskje DU er veldig spent på hvordan skolen vil oppleves for DITT BARN?

Jeg håper vi når ut til mange foreldre med denne historien fra en mor i Sogn og Fjordane, formidlet til kursleder Sølvi-Ann Hove.

«Bruk Barnas Plattformkurs RENT forebyggende, eller som hjelp etter en vanskelig overgang fra barnehage til skole!»

«Min son 7 år var ein veldig aktiv, glad gut. Etter overgangen fra barnehage til skolen kunne vi se ein endring i oppførsel og han blei ein «trassig» gut, som brukte stygg munn og slåing for å heve seg sjølv; 2 klasse blei berre heilt forferdelig.

Den aktive gladguten min var heilt vekke, ville ikkje være med i bursdagsselskap i klassen. Fritidsaktiviteter slutta han med ein etter ein. Legging har alltid vært ein kamp, kunne glatt bruke to timer på å sovne, og da måtte eg stort sett sitte med han for at han skulle sovne. Ein dag såg eg om Barnas Plattform på Facebook, og tenkte at detta kan eg no være med på, kanskje eg kunne få nokon gode råd. For å hjelpe barnet med overgangen fra barnehagen til skolen.

På kurset blei eg heilt satt ut, det som kursleiaren snakka om var jo om min son. Alle tinga ho sa stemte så godt at skulle tru ho brukte han som eksempel. Dagen etter kurset snakkar eg med sonen og forteller om kurset eg hadde vært på, og detta er noko vi skal prøve ilag.

Bruk av enkle verktøy for å hjelpe barnet med overgangen fra barnehage til skole:

Samme ettermiddag starter vi med spørrerunden rundt middagen, og det var litt vanskelig, men han kom med ein liten ting. Om kvelden tar vi massasjen og dette var moro, når eg setter på lydfila ligger han lenge og hører på kva som blir sagt, fleire ganger gjentar han det som blir sagt og han seier med store kulerunde auge til meg, «Mamma EG ER BEST I VERDEN TIL Å VÆRE MEG. Og det er heilt sant, det er ikkje nokon andre som kan være meg!»

I tiden etter kurset har vi brukt verktøya stort sett kvar dag, lydfila spiller vi mest når han sover etter hans eget ønske. Men for ein forandring, det har vært enorm, legginga går no stort sett som ein leik! Frå to timer til no ½ time. Han legger seg fint utan at eg må sitte med han.

Skolen har og komme med tilbakemelding med at ting går mykje betre. Lesing nekta han å gjør før kurset og no leser han fort to sider i leseboka. Og seinast her om dagen var han i bursdagsselskap med klassen. Skolen sier at overgangen fra barnehagen til skolen ikke lenger oppfattes som ett problem!

Gladguten kommer sakte men sikkert tilbake. Smil

Eg hadde ikkje trudd det skulle bli ein så stor forandring med verktøya, men detta her vært heilt utrulig. Så detta skal vi fortsette med i lang tid. Tusen takk for gode verktøy.  Smil»

Bestill kurs

Legg igjen en kommentar